Navrat na hlavni stranu

Mistrovstvi sveta v Praze
Sok: Cesi vyrazeni ve ctvrtfinale
Slovaci cekaji
Pokud nekdo poslouchal rozhlasovu reportaz z utkani CR-Spojene staty, musel odchazet od sveho prijimace s pocitem smutku. Stalo se to, co nikdo necekal. Vysoce favorizovani a na MS dobre hrajici cesti hokejiste byli vyrazeni Spojenymi staty. Pri tom se utkani pro nase hokejisty nevyvijelo spatne. V prvni tretine sice branka nepadla a nasi se museli branit v oslabeni tri na pet, ale v 4. min. druhe casti hry obrance Martin Skoula strelou od modre zajistil nasim vedeni. Druhou branku pripojil pri presilove hre Jaromir Jagr. V polovine utkani po akci Cullena snizil Park. V zaverecne tretine, kdy uz se zdalo, ze Cesi dotahnou rozehranou partii do vitezneho konce osm minut pred koncem normalniho casu tecoval puk do vlastni branky Hlavac. Branka byla pripsana Westrumovi. Na stavu 2:2 nic nezmenilo ani prodlouzeni a tak prisly na radu samostatne najezdy. Behem prvnich ctyr serii branka nepadla, pouze Americane jednou a cesti hokejiste dvakrat nastrelili tyc. K rozhodnuti doslo az v pate serii, kdy obrance Roach predvedl perfektni blafak, proti kteremu byl Tomas Vokoun bezmocny. Nasledujici najezd pak Dopita nepromenil a utkani skoncilo 3:2 pro Americany. Muzstvo Spojenych statu se stretne v prvnim semifinale se Svedskem, ktere porazilo Lotyssko 4:1.
Slovensko hralo sve ctvrtfinalove utkani se Svycarskem az po nasi uzaverce, zrovna tak se hralo i po uzaverce utkani Kanada-Finsko.
Ostatni zapasy ceskych a slovenskych hokejistu: 24.4.: Slovensko-Ukrajina 2:0 a CR-Lotyssko 3:1 26.4.: CR-Kazachstan 7:0 a Slovensko-USA 3:3. 28.4.: CR-SNR 5:1 a Slovensko-Finsko 5:2. 30.4. CR-Rakousko 2:0 a Slovensko-Rusko 2:0. 2.5.: CR-Svycarsko 3:1 a Slovensko-Dansko 8:0. 3.5.: CR-Kanada 6:2 a Slovensko-Svedsko 0:0. Cesi i Slovaci vyhrali jednotlive skupiny.

Navrat na hlavni stranu