Navrat na hlavni stranu

Sazka ma halu, Slavia bez stadionu
Hokejiste Slavie a Zlina okusili jako prvni led nove haly, kterou postavila spolecnost Sazka za sestnact mesicu. Nejedna se o zadny rekord, jak tvrdily sdelovaci prostredky v Cechach. Maple Leaf Gardens byla postavena v dobe velke hospodarske krize za pouhe ctyri mesice. Sazka Arena je pekne architektonicky vyresena a vyjima se jako perla v dosti zdevastovanem okoli. Podle statistik je v ni nejvetsi potrubi na dodavku piva. Ma skvele osvetleni, ktere je lepsi nez v Air Canada Centre. I velkoplosna obrazovka je kvalitni a mnohdy svadi k tomu, aby divak sledoval zapas spise na ni nez na lede. K nevyhodam teto mnohoucelove haly patri, ze divaci jsou daleko od ledu, novinari maji tiskove stredisko v podzemi, takze se do neho dostavaji velice obtizne a trva to pomerne dlouho. Rovnez pri prichodu a odchodu z haly jsou schodiste uzka a trva pomerne dlouho nez se divaci dostanou na mista nebo ven. Je nutne jit do haly nejmene hodinu predem. Nedokazi si predstavit, jak by se postupovalo v pripade nahle evakuace.
Na rozdil od lonske sezony, kdy hrali Slaviste finale v male hale v Edenu, tentokrat meli moznost ve finale hrat pred velkou navstevou. Faktem je, ze hala nebyla zcela dokoncena a za jednou brankou chybela sedadla. Navic mnozi ze skalnich priznivcu Slavie nedostali listky a museli se spokojit se sledovanim utkani na velkoplosne obrazovce v Edenu. Ti, kteri se dostali do haly meli velky transparent ZDRAVIME VSECHNY CUMILY. Tim se narazelo na skutecnost, ze do hlediste prisli protekcni zvedavci, kteri si chteli prohlednout halu, nikoliv hokejovi fanousci.
Velke kluziste vsak vyhovovalo spise nez Slavii hostujicimu Zlinu, ktery zde obe utkani vyhral vzdy nejtesnejsim rozdilem 1:2 a 0:1. Prvni dve utkani se hrala ve Zline a v normalnim case se skoncila 2:2. Prodlouzeni pak spravedlive rozhodla po prve ve svuj prospech Slavia, po druhe Zlin. V patem rozhodujicim zapase pak Slavia po ctyriceti minutach vedla 1:0, ale vypadek v zaverecne casti hry nakonec znamenal prohru 1:4.
Zlin na ceste za titulem zdolal v patem utkani Plzen 4:2. Slavia mela cestu do finale podstatne tezsi, prohravala se Spartou 1:3 na zapasy, v patem utkani zvitezila az v prodlouzeni 4:3. Prestoze vyhrala ve dvou zbyvajicich zapasech 4:2 a 3:0, byla na ni znat ve finale prece jen unava. Ironii je, ze z mistrovskeho tymu Zlina neni ani jeden hrac v reprezentaci na MS, zatimco ze Slavie jsou to tri hraci a dalsi dva z Pardubic, ktere vypadly v prvnim kole s Plzni.
Jestlize hokejiste Slavie hrali v nove moderni hale, pak fotbaliste hraji stale na vypujcenem Strahove. V utkani proti Pribrami se jim darilo a diky hattriku Kolouska zvitezila Slavia 3:0. Proti Teplicim kontrolovala v prvnim polocase hru, vedla 2:0, ale po prestavce vypla a hoste behem jedne minuty srovnali skore. Titul je pro fotbalisty Slavie asi nenavratne pryc a novy stadion v nedohlednu, i kdyz se slibuje, ze novy bude pristi rok na podzim.
Zatim by mohla na starem stadionu filmovat CNN trikove zabery z Bagdadu.
abe
Trencin mistrem
V semifinale slovenske ligy mezi Zvolenem a Slovanem zvitezili vzdy domadi hokejiste v sestem utkani zvitezil Slovan 5:4, v sedmem rozhodujicim Zvolen 4:1.
Ve finale pak Zvolen jiz nestacil na Trencin. V prvnim utkani sice vyhral v Trencine 3:2 v prodlouzeni, pak vsak byla uspesna trikrat Dukla 4:3, 5:2 a 2:1 v prodlouzeni. Na domacim lede Trencin opet zavahal a prohral 2:4. O mistrovskem titulu rozodl az sesty zapas, kdy Dukla zvitezila ve Zvoleni 3:0.



Navrat na hlavni stranu