Navrat na hlavni stranu

Anketa
Otazka pro cislo 3/2004 znela:
Jake je vase nejoblibenejsi pivo? Ktere pivo by se melo do Kanady z CR ci Slovenska dovazet, popripade ktere pivo byste doporucili svym kanadskym znamym pri navsteve v CR ci na Slovensku?
Daniel Cizinsky, zivnostnik, Praha:
Mym nejoblibenejsim pivem je Eggenberg, drive Cesky Krumlov. Bohuzel jde o mensi pivovar, za kterym, pokud vim, nestoji zadny kapitalove silny investor, takze rozhodne neovlivnuje cesky monopolizovany trh. Mozna je to ale dobre, protoze pak mohou nabizet opravdove pivo namisto limonad s pivni prichuti. Za zminku stoji take Bernard, osobite pivo s cistou bilou penou. Rodinny pivovar v Humpolci vyrabi krome Bernarda take Svatecni lezak v patentnich lahvich znamych ze "starych dobrych casu".
Radovan Holub, publicista, Spicak:
Moje nejoblibenejsi pivo je Baron Trenck z brnenskeho pivovaru, kde se vari take Starobrno. Mam rad take plzenska piva, zejmena dvanactistupnova.
Jan Chalupnicek, Calgary(?):
Pilsner Urquell je nejlepsi!!!
Petr Krejci, politicky poradce, Praha:
Jsem spise milovnik vina nez piva, tak ma odpoved nebude uplne kvalifikovana. Ono take velmi zalezi na tom, kde se a kdo pivo cepuje. Lec nejvice mne chuti produkty pivovaru Bernard.
Petr Ruzicka, hudebni manazer, Teplice:
Tady neni co resit nase jednicka je Plzensky Prazdroj a dvojkou jsou Gambrinus a budejovicky Budvar (ten bych do USA vozil, aby US tupci poznali jak chutna opravdovy Budweiser) a trojka je treba Staropramen nebo Starobrno a je jich spousta dobrych ale ta Plzen je opravdu nase jednicka ale musi se tam kupovat dvanactka ne stribrna desitka.
Mike Sherriff, elektronicky inzenyr, Mississauga: Fandim zajimavym pivum z malych nezavislych pivovaru. Z ceskych piv, ktera jsou k dostani zde v Ontariu doporucuji Budvar ­ zde se ovsem smi prodavat pod jmenem Czechvar. Je to totiz porad jeste v ceskych rukou. V Anglii, odkud pochazim, je v supermarketech dost dobry vyber ceskych a slovenskych piv. Jinak je tomu zde v Kanade v prodejnach LCBO. Navstevnikum Ceske Republiky bych doporucil Budejovicky Budvar a potom to, co se nabizi v nezavislych malych mistnich pivovarech v oblastech mimo Prahu.
M. Stanek, Toronto: Nejsem ani pivar ani znalec piva, ale po obede jedna sklenicka piva je skoro nutnosti. Znam severni Cechy a tam odtud pochazeji Svijany. Pivo chuti lahodne - svetle, tmave; slabe i silne. Dale mohu doporucit Konrad z Vratislavic, Klaster z Mnichova Hradiste. Obcas se objevi kvasnicove a to je mirne zakalene, ale lahodne i zdrave. Znam krkonosskeho Medveda. Je tam spousta malych pivovaru. Ochutnavejte a tak muzete posoudit. Na Morave se pivo neda pit. Je bezpecnejsi vino nebo slivovice. Kozel velkopopovicky, byval, je a doufejme i bude nadale velmi dobre pivo, ale to uz znate. Ceny v Cechach dle me skutecnosti jsou od 12 do 70 Kc za pul litru. Urcite jsem vynechala spoustu dalsich velmi dobrych piv, ale to uz bude na dalsich se vyjadrit a doporucit.
Anketa pro cislo 4/2004: Ktereho politika pokladate za nejhloupejsiho a ktery politicky vyrok vas zaujal pro svou blbost.
Odpovedi muzete poslat e-mailem na adresu satellite1-416@rogers.com nebo faxem na cislo 416/530-0069 mezimestsky na cislo 1-877-333-6371.
Ales Brezina

Navrat na hlavni stranu