Navrat na hlavni stranu

Anketa
Anketni otazka c. 16 znela: Co bylo vasim nejhezcim kulturnim zazitkem v roce 2003?
Radovan Holub, publicista, Spicak:
Odvolani reditele spravy Narodniho parku Sumava Ivana Zlabka, ktery se svymi nasledovniky nechal od roku 1995 vykacet obrovske plochy lesu Narodniho parku vcetne nekterych pralesu, vydelal pro drevarske firmy pohadkove sumy, ale poprel princip narodniho parku jako kulturniho statku naroda. Jeho odvolani je proto jeden z nejdulezitejsich kulturnich cinu roku 2003.
Vera Kohoutova, spolupracovnice Satellitu, Brampton: Nejhlubsi zazitek ve mne nejen jako umelec, ale hlavne jako clovek, zanechal operni zpevak Gustav Belacek. Jeho skromnost a jeho um jsou skutecne nedozirne, a stud me mnohokrat bere za ty, kteri jemu a podobnym nesahaji umem ani na kotniky, ale zato sebevedomim precuhuji mraky. Takze, jestli bych mela poslat srdce na dlani s pranim nejkrasnejsich Vanoc a pohody, pak by to bylo do Bratislavy cloveku stejne se srdcem na dlani jako se srdcem zpivajicim.
Petr Krejci, jaderny fyzik, politicky poradce, Praha: Na jednoduche otazky tezka odpoved: Bylo toho vice: Vystava Albrechta Dürera ve Vidni, Rodinovo museum v Parizi, letni koncerty na Kuksu s Kuksem jako takovym.
Radmila Locherova-Jerabkova, CSSK, Toronto: Mym nejhezcim a nejdojemnejsim kulturnim zazitkem v roce 2003 bylo rozhodne v rijnu slavnostni odhaleni desky pro Cechy a Slovaky v Halifaxu, prohlidka musea Pier 21 a ruzne aktivity s tim spojene. Vzbudilo to ve mne silne a krasne vzpominky na me zesnule rodice a zesnuleho bratra, jak jsme pred skoro triapadesati lety spolu pristali na brehu Kanady a zacinali novy zivot plny nadeje, ve svobodne, ale nam tenkrat uplne nezname zemi. V museu jsem videla na fotografii nakladni lod na ktere jsme pripluli a dodatecne jsem si uvedomila, jake jsme meli stesti, ze jsme vubec dopluli. Lod se totiz pri dalsi plavbe pry potopila. Take vylet podel pobrezi na slavny Peggy's Cove byl uchvatny a kousek dal jsme navstivili umelecky pomnik postaveny z balvanu obetem nedavno tam zriceneho letadla Swissair. V Halifaxu zase, jsme navstivili dlouhe rady hrobu obeti slavneho Titaniku. Tento zajezd byl vlastne kombinaci kultury, prirodni krasy a peknych lidskych vztahu, nebot jsem si udelala nekolik novych krajanskych pratel.
Petr Ruzicka, hudebni manazer, Teplice: Mym nejvetsim kulturnim zazitkem byly letni hudebni festivaly. Letosni leto pralo tomuto hudebnimu stylu a tak se Open air stal pro mnohe hudebni fanousky vikendovou radosti a zasluhou pocasi jsme meli od konce dubna do zari nekolik desitek skvelych hudebnich akci pod sirym nebem.
Milos Suchma, predseda CSSK, Ottawa: Vystoupeni kubansko-americkeho trumpetisty Arturo Sandovala a jeho skupiny v cervenci 2003 na ottawskem mezinarodnim jazzovem festivalu.
Anketni otazka pro cislo 1/2004: Rok 2004 bude prestupnym, cim si myslite, ze bude jeste tento rok zajimavy, krome toho, ze bude mit 366 dnu?
Odpovedi muzete poslat e-mailem na adresu satellite1-416@rogers.com nebo faxem na cislo 416/530-0069 mezimestsky na cislo 1-877-333-6371.

Navrat na hlavni stranu