Navrat na hlavni stranu

Pohar UEFA
SMEDEREVO-SLAVIA 1:2

Fotbaliste Slavie se nejprve ctyricet minut trapili, ale nakonec v srbsko-cernohorskem Smederevu zuzitkovali sedmdesatiminutovou presilovku a jsou jednou nohou ve 2. kole Poharu UEFA. Po peti utkanich konecne zvitezili, souper snizil ve ctvrte minute nastaveneho casu... "Po poslednich zapasech jsem ani nemohl cekat vykon bez chyb," pravil po utkani trener Miroslav Beranek, ktery splnil slib a provedl zmeny v sestave, a tak jen na lavicku usedli L. Dosek, Kuka, Hrdlicka i Latka. Ve 43. minute Adauto nasel T. Doska a ten rozjasal lavicku Prazanu. A hned nato bylo jeste veseleji, i kdyz s davkou stesti. Slaby Dostalek penaltu po faulu na Pitaka kopl nad brevno, jenze sudi Davida ze Spanelska ji nechal pro predcasne vbehnuti domacich do sestnactky opakovat a ,nahradnik` Bejbl ji se stestim dal - 0:2. V nastavenem case pak snizil hlavou Kocic. Branky: 90. Kocic - 43. T. Dosek, 45. Bejbl z pen. 6500 divaku, polocas 0:2.
BRÖNDBY- ZIZKOV 1:0
Ani v Poharu UEFA neskoncila zizkovska vysledkova mizerie, ale po nejtesnejsi porazce se slavnym, nikoliv vsak uz tolik silnym souperem neni sance na postup ztracena. Branka: 65. Jonson. 8939 divaku, polocas 0:0.
KAISERSLAUTERN-TEPLICE 1:2
Senzacni vitezstvi vezou fotbaliste Teplic z Kaiserslauternu. V 1. kole Poharu UEFA sice vice nez polovinu zapasu cesky tym celil tlaku domacich, ale nakonec vybojoval skvelou vychozi pozici pro odvetu. Branky: 57. Klose - 6. Rezek, 64. Bencik. 18511 divaku, polocas 0:1.
FC Utrecht - MSK Zilina 2:0 (1:0)
Juraj Simurka, trener Ziliny: "Myslim, ze sme videli kvalitny zapas, Utrecht sice vyhral, ale potrestal dve nase hrube chyby v zaveroch polcasov a vytazil z minima maximum. Mali sme v zostave viac zraneniami vynutenych zmien, zlozenie obrany aj utoku bolo pomerne nove. S vysledkom absolutne nie som spokojny, ocakaval som, ze strelime gol, ale napriek tomu sa nevzdavame a budeme doma este bojovat o postup." Goly: 44. Van de Haar, 86. Tanghe. Rozhodoval Zammit (Malta), hralo sa bez divakov.
Matador Puchov - FC Barcelona 1:1 (0:0)
Iba radostne slova zneli z ust puchovskych hracov po skvostnom vykone a remize s Barcelonou. Milan Jambor, strelec golu, ktory zabil klinec do rakvy nadeji Barcelony, tvrdi, ze je to nadolezitejsi gol v kariere. "Budem si ho dlho pozerat, ak mi ho manzelka nahrala na video," vravel. "Nabiehal som si do priestoru, do ktoreho lopta mohla smerovat. Mario ma asi videl. Bola to super prihravka a super gol. Musim sa mu odvdacit."
Supermario Breska raz dokazal od pol ihriska o styri metre predbehnut van Bronckhorsta, v zavere sokoval obranu Barcy definitivne. "Skoda, ze sme z mnozstva sanci premenili jedinu. Som velmi spokojny. Kiezby som mal viac pokoja v koncovke. Pred golom som sa pozrel, videl som Pernisa a Jambora."
Zakrokmi muzstvo podrzal kapitan a brankar Tomas Bernady, hoci sa zlostil, ze Kluivertov gol mohol chytit. "Kluivertovu strelu som mal na ruke, no bol som uz v protipohybe a nedokazal som ju prudsie zasiahnut. Skoda, ze pri tom gole stred obrany skor nepristupil k Ronaldinhovi." GOLY: 90+. Jambor - 49. Kluivert. 18500 divakmi (vypredane) rozhodoval Müftüoglu (Turecko).
Liga mistru
LAZIO-SPARTA 2.2

Goly Sionka a Poborskeho vedla Sparta po prvni puli stredecniho utkani fotbalove Ligy mistru ve skupine G nad Laziem Rim na Olympijskem stadionu. Inzaghi vsak behem ctvrt hodiny vyrovnal, ale Prazane si nakonec odvezli cenny bod. Branky: 46. a 61. z penalty Inzaghi - 27. Sionko, 35. Poborsky. 38 000 divaku, polocas 0:2.
Ceska fotbalova liga Gambrinus
9. kolo: Blsany-Sparta 0:4, Liberec-Olomouc 1:1, Ostrava-Zlin 3:0, Plzen-Pribram 0:4, St. Mesto-Opava 3:1, Slavia-Brno 4:1, Zizkov-Teplice 0:1, Budejovice-Jablonec 3:0.
10. kolo: Zlin-Brno 3:2, Teplice-Slavia 0:1, Olomouc-Blsany 3:1, Opava-Zizkov 1:1, Pribram-Liberec 2:0, Jablonec-Ostrava 1:1, Budejovice-St. Mesto 2:2, Sparta-Plzen 3:1
Slovenska fotbalova liga Corgon
10. kolo: Trencin-Inter 0:1, Slovan-Dubnica 2:0, Zilina-Banska Bystrica 4:2, Ruzomberok-Trnava 2:2, Puchov-Petrzalka 1:1.
11. kolo: Trnava-Puchov 2:1, Trencin-Slovan 2:1, Petrzalka-Zilina 1:3, B. Bystrica-Dubnica 2:0, Inter-Ruzomberok 0:1.

Navrat na hlavni stranu