Navrat na hlavni stranu

Cesko se tesi na EURO
Kvalifikace ME:
Cesko-Nizozemsko 3:1

PRAHA - Fantazie! Je rozhodnuto! Cesky fotbalovy tym postupuje na ME 2004 do Portugalska. V rozhodujici bitve porazil ve stredu vecer na Letne Nizozemsko 3:1 a ani pripadna prohra v Rakousku uz ho nemuze zastavit. Zapas mel hrdinu v Karlu Poborskem. Nejprve ve 13. min. donutil k faulu Davidse, ktery byl vyloucen a z nasledne penalty Koller otevrel skore. Hoste pak dlouho nepustili cesky tym na vlastni polovinu, dobre kombinovali, ale sanci si nevytvorili. Sedm minut pred polocasem pak Nedved vystihl van Bommelovu prihravku, vyslal do brejku Poborskeho a ten krasnym oblouckem dal vzpomenout na slavny lob ze ctvrtfinale ME `96 do site Portugalska. Po prestavce Cesko zahrozilo strelou Smicra. Nebezpecni byli i hoste a po hodine hry se take dostali do hry, kdyz si na odrazeny mic po trestnem kopu nabehl Van der Vaart a prizemni tecovanou strelou k leve tyci snizil. Najednou bylo oranzovych plne hriste. Zlobili cesky tym, ale Cecha neohrozili. Definitivne rozhodnout mohl Baros, ale pri prvnim brejku se ke strele nedostal. Druhy v nastavenem case vyuzil a poslal narodni tym do Portugalska.
Branky: 13. Koller z penalty, 38. Poborsky, 90. Baros - 61. Van der Vaart. Rozhodci Cortez Batista (Portugalsko), zlute karty: Poborsky, Ujfalusi, Bolf - Davids, van Nistelrooij, Van Bommel, cervena: 13. Davids, 18 356 divaku, polocas 2:0.
Cesko: Cech - Jiranek, Bolf, Ujfalusi, Grygera (25. Hübschman) - Poborsky, Rosicky (61. Baros), Galasek, Nedved, Smicer (81. Vachousek) - Koller. Nizozemsko: Van der Sar - Reiziger, Stam, F. de Boer (46.Oouer), Cocu - Overmars (20. Bosvelt), Van Bommel, Davids, Van der Vaart - Kluivert - Van Nistelrooij (70. Van Hooijdonk).
PRAVO
***
Slovensko : Macedonsko 1:1
GOLY: 25. Nemeth ­ 62. Dimitrovski. Polcas: 1:0.
SLOVENSKO: König ­ Petras, Klimpl, B. Labant, V. Labant ­ Janocko (89. Sninsky), Zabavnik, Mintal (70. Urban), M. Durica (70. Kisel) ­ Oravec, Nemeth.
MACEDONSKO: Milosevski ­ Stojanovski, Sedloski, I. Mitreski, Stavrevski ­ Grozdanovski (90.+ Georgievski), Jancevski, Pandev (73. Kapinkovski), Trajanov ­ Naumoski (37. Dimitrovski), Sakiri.
Pred 2286 divakmi rozhodoval Sundell (Sved.), zlta karta Zabavnik.
***
Ceska Gambrinus liga
7. kolo
: Synot poprve vyhral, Pribram dal klesa
Zizkov-Jablonec 0:0

Serii tri porazek v rade Zizkov pod taktovkou noveho trenera Hradeckeho zlomil, ale s bodem spokojen byt nemohl. Trikrat nastrelil brankovou konstrukci, mel i dalsi sance, ale jablonecka obrana v cele s Lovasikem ciste konto uhlidala, byt hra v podani hostu mela k fotbalu daleko. 946 divaku.
Blsany-Teplice 2:2
V pribramskem "domacim azylu" prislo na Blsany jen tristnich 344 divaku. V prumernem zapase byly jasne lepsi Teplice, ale minela zkuseneho Rady v zaveru je pripravila o tri body. Branky: 38. Polodna, 84. Hasek - 44. Kolomaznik, 66. Rada. polocas 1:1.
Budejovice-Olomouc 2:1
Jihocesi poprve v sezone vyhrali doma, podruhe v rade si pripsali tri body a unikaji z pasma sestupu. Zajimavy zapas ve prospech domacich rozhodl navratilec z ciziny Plocek, ktery zaridil oba goly. Branky: 13. Plocek, 32. Lafata - 29. Reiter z penalty. 1887 divaku, polocas 2:1.
Plzen-Brno 1:1
Brnane hned po pauze odpovedeli vyrovnavacim golem na streleckou paradu domaciho kapitana Bartesky z prvni pule a na nerozhodnem stavu nic nezmenily ani dalsi sance. O tu nejvetsi pripravil Plzenske sudi Benes, kdyz za faul Schustera na Kuceru nenaridil penaltu. Moravsky celek si uchoval neporazitelnost. Branky: 34. Barteska - 50. Pacanda. 2688 divaku, polocas 1:0.
Synot-Pribram 1:0
Stridajici utocnik Nezmar, posila Synotu z Liberce, rozhodl golem v posledni minute radne hraci doby o prvni podzimni vyhre slovackeho celku. Branka: 90. Nezmar. 926 divaku, polocas 0:0.
Opava-Zlin 2:0
Opava si udrzela domaci neporazitelnost hlavne diky velke vuli a odhodlani. Zlin predvedl fotbalovejsi herni projev, ale doplatil na zahazovani sanci. Branky: 47. J. Baranek, 61. Dort. 3616 divaku, polocas 0:0.
Liberec-Sparta 2:0
Utkani lonskeho mistra s uradujicim mistrem prineslo vyborny fotbal a zaslouzene vitezstvi domacich. Ti vstoupili lepe do utkani, Kolousek s prehledem dirigoval hru a Liberec v prvni pulhodine Spartu jasne prehraval. Branky: 16. Pospisil, 86. Gyan. 5850 divaku, polocas 1:0.
Slavia-Ostrava 1:2
Ani v Praze neokusil Banik prohru a vitezstvim nad Slavii si upevnil vedouci pozici v tabulce. "Jeli jsme do Prahy s cilem dokazat, ze nase postaveni neni nahodne. Zamerili jsme se na protiutoky a tento zpusob hry nam vyhovoval," pochvaloval si ostravsky trener Frantisek Komnacky. Branky: 45. Kuka z pen. - 33. Pospech, 70. Heinz. 3888 divaku, polocas 1:1.
***
8. kolo: Pribramske zmrtvychvstani odnesla Slavia
Pribram-Slavia 1:0

Po trech porazkach v rade dokazala v horkem sobotnim odpoledni Pribram zlomit nepriznivou serii golem nejlepsiho muze zapasu Novaka. Naopak Slavia opet nebyla schopna rozlousknout orisek pevne souperovy obrany a presneho zakonceni a popate v rade nevyhrala. Branka: 11. Novak. 4282 divaku, polocas 1:0.
Opava-Budejovice 1:0
Fotbaliste Opavy z poslednich dvou domacich zapasu ziskali plny pocet bodu a na svem stadionu v sezone jeste neprohrali. Jihocesi sice Slezanum dali tri goly, ani jeden z nich vsak neplatil, a kdyz Lafata nepromenil v zaveru ani penaltu, zustaly hostum oci pro plac. Branka: 26. Tichota. 3786 divaku, polocas 1:0.
Teplice- Liberec 2:1
Bajecne akce, krasne goly, maximalni nasazeni, stadion nabity emocemi - v Teplicich se hralo zkratka jedno z nejlepsich utkani sezony, ve kterem domaci i bez nevidane vylouceneho Tesarika ukoncili predlouhou sestnactizapasovou serii Liberce bez prohry! Branky: 18. Hunal, 74. Rezek - 31. Pospisil. 7231 divaku, polocas 1:1.
Zlin-Blsany 3:1
I bez zranenych opor Koubskeho, Vidlicky a Svacha splnili Zlinsti roli favorita a bezpecne prehrali Blsany. Branky: 21. Cervenka, 52. Chalupa, 81. Gomes - 37. Sourek. 3162 divaku, polocas 1:1.
Sparta-Synot 3:1
Neskutecnou bidu predvadela Sparta v duelu s venku nevyraznym Synotem. Tri rychle goly nakonec rozhodly o jejim povinnem bodovem zisku, nebot hoste odpovedeli jen jednou. Branky: 75. Sionko, 77. vlastni Palinek, 82. Kincl - 80. Petrzela. 4764 divaku, polocas 0:0.
Jablonec-Plzen 1:1
Hoste zbabrali vice nez hodinovou presilovku o dva hrace, a tak Jablonec nakonec uhajil bod. Branky: 43. Herzan z penalty - 11. Kukol. 3058 divaku, polocas: 1:1.
Olomouc- Zizkov3: 0
Sigma potvrdila roli favorita a bez problemu Viktorku zaslouzene prehrala. Branky: 18. a 53. Babnic, 72. Hudec. 4376 divaku, polocas 1:0.
Brno-Ostrava 0:0
V utkani vedoucich celku nejvyssi souteze fotbalistu se divaci branky nedockali. Remiza udrzela Banik v cele tabulky se ctyrbodovym naskokem. 9945 divaku.
***
Slovenska liga Corgon
8. kolo: Petrzalka-Trencin 1:0, Slovan-Zilina 2:1, Dubnica-Puchov 3:1, Trnava-Inter 2:0, B. Bystrica-Ruzombeerok 4:2.
9. kolo: Inter-Slovan 0:0, Trencin-Trnava 0:1, Puchov-B. Bystrica 0.1, Zilina-Dubnica 0:0, Ruzomberok-Petrzalka 2:1

Navrat na hlavni stranu