Navrat na hlavni stranu

Hudobna skupina "Matuzalem" vystupi v oblasti Toronta
Krestanska hudobna skupina "Matuzalem" zo Slovenskej republiky vystupi so svojim programom v oblasti Toronta v obdobi medzi 14. a 22. junom tohoto roku. Hudobnu skupinu tvoria styria hudobnici a ich zvukovy technik:
· Slavo Kral, veduci skupiny ­ klavesove nastroje a spev
· Daniel Valenta, gitara a spev
· Daniel Saling, gitara a spev
· Dusan Jancula, basgitara a spev
· Peter Rapos, technik ­ zvukar
Sucasny repertoar skupiny tvoria hlavne povodne skladby Slava Krala, ale tiez prelozene gospely a spiritualy, takisto so slovenskymi textami Slava Krala. Touto formou posobi skupina uz asi 20 rokov. V sucasnosti ma "Matuzalem" vo svojom repertoari okolo 70 piesni. Nahral tiez styri tituly, z ktorych dva su k dispozicii aj na CD. Piata nahravka je v stadiu pripravy.
Hudobna skupina vystupuje nielen na pode roznych cirkevnych zborov, ale aj v koncertnych sienach, na stadionoch, vo vazniciach, zdravotnych zariadeniach a kasarnach. Slovensky rozhlas i televizia s nimi pripravili niekolko programov. Ich sviezi prejav uz oslovil posluchacov vsetkych generacii vo viacerych europskych krajinach ­ v Ceskej i Slovenskej republike, v krajinach niekdajsej Juhoslavii, v Nemecku, Svedsku a Rakusku.
Pre vas, ktori si chcete vypocut ich program, uvadzame zoznam ich potvrdenych vystupeni v torontskej oblasti a v okoli:
· Sobota, 14. juna popoludni ­ Piknik Ceskeho a Slovenskeho zdruzenia v Kanade, St.Jacobs
· Nedela, 15. juna od 11. hodiny rano ­ Ceskoslovensky baptisticky zbor, Toronto
· Sobota, 21. juna popoludni ­ Cesky a Slovensky Den Kanady 2003, Masaryktown, Toronto
Hudobna skupina "Matuzalem" vystupi v obdobi od 23. do 29. juna aj v ontarijskom Windsore a od 3. do 6. jula ich budu moct vidiet a pocut ucastnici 94. vyrocneho stretnutia teskoslovenskej Baptistickej Konvencie USA a Kanady vo Philippi, West Virginia, USA. Informacie vam poskytne: Jan Banko, (905) 337-7457. jbanko@sympatico.ca
***


Navrat na hlavni stranu