Navrat na hlavni stranu

CTVRTY ROCNIK CESKEHO A SLOVENSKEHO ROCKFESTU
Tradicni CS ROCKFEST USA je pred nami. Na konci srpna se Chicago a okoli stane obvyklym mistem, kde se sejde spicka ceske a slovenske hudebni sceny. Vse vyvrcholi v prostorech pekneho Yorkvillskeho parku, ktery otevre sve brany pro navstevniky jiz ctvrteho rockfestu.
Jelikoz jde o tradicni akci a mnozi z fanousku nasi hudby to v Yorkville jiz znaji, pujdeme primo k veci a zeptame se Vladimira Flenera, ktery zastupuje poradatelskou organizaci CSWorldnet, na zakladni veci tykajici se nadchazejiciho se festaku.
Vladimire, nejdriv zakladni logistika - kdy, kde, za kolik?
Rockfest je naplanovan na vikend 23.-24. srpna 2003. Oficialni zahajeni probehne v sobotu ve 13 hodin, ale jak se jiz stalo tradici, mnozi z navstevniku rozlozi sve stany jiz v patek odpoledne. Misto je samozrejme opet stejne - PNA Park, 10701 River Rd., Yorkville, Illinois 60450, asi 70 kilometru jihozapadne od Chicaga. Ani ceny se nezmenily, $70 v predprodeji do 20.6., $80 do 20.7., $90 do 20.8. a $100 na miste. Deti do 15-ti let maji vstup opet zadarmo.
Kdo bude letos vystupovat?
Po prvnich trech letech nam bylo vycitano, ze jsme vlastne nepredstavili na jevisti zadne zeny, tedy s vyjimkou ucastnic souteze o Miss Rockfest USA. Proto jsme letos z Cech pozvali Annu K. a ze Slovenska Janu Kirschner. Na mnoha prani jsme opet zaangazovali popularni Kabaty. Meli sice loni turne po USA, ale mnoho lidi je zmeskalo, takze budou mit dalsi sanci si zarockovat s touto legendarni kapelou. Nasledujici dve skupiny, Chinaski a Krystof, predstavuji soucasnou ceskou rockovou spicku. Podobne se da rici i o slovenske kapele Ine kafe, ktera prekvapi na festaku tak, jako loni No Name. Ceska skupina HP 3 neni jeste v USA tak znama, ale dostali jsme doporuceni od nasich australskych kolegu, kde zanechala velmi priznivy dojem. Jako obvykle bude festival otevren mistni chicagskou kapelou. Po uspesnem lonskem debutu se znovu predstavi metalova skupina Full of Silence. No a letos to vsechno bude moderovat oblibeny herec a komik Jirka Krampol s puvabnou Sabinou Laurinovou.
Bude oblibeny festivalovy format dodrzen i letos?
Samozrejme. Proc menit neco, co naproste vetsine vyhovuje? Vikend bude vyplnen zivymi koncerty, ale zadny program neni "povinny". V parku panuje naprosta svoboda. Krome muziky travi navstevnici cas u bazenu, hranim volejbalu, fotbalu, v sobotu v noci na diskotece a podobne. Popularni jsou stanky s obcerstvenim a samozrejme pivem. V kempingove restauraci se opet budou promitat ceske a slovenske filmy.
Zminil ses o jidle a piti.
Nedilnou soucasti festaku je kvalitni vyber nasich narodnich jidel, ktery je pripraven z domacich chicagskych zdroju. Specialne pro ty, kteri prijedou z ruznych koutu Ameriky, je festivalove obcerstveni prijemnym prekvapenim. Pivo je kapitolou samou o sobe. Loni jsme poprve predstavili cepovany budejovicky Budvar, ktery se do Ameriky dovazi pod jmenem Czechvar. Byla to bomba. Letos se snazime udelat s pivovarem stejnou dohodu, ale po zkusenostech z minuleho roku objednavame mnohem vic piva. Dulezite je, ze na rozdil od podobnych americkych akcich, se na tomto festivalu drzi lidove ceny!
Vladimire, dekuji za informace a chtel bys jeste na zaver vzkazat neco nasim ctenarum?
Tento rok v podstate pracujeme na vylepseni malych detailu, ktere mam byly doporuceny ucastniky minulych rocniku. Nas hlavni cil vzdy byl a vzdy bude, aby se v Yorkville citil kazdy jako doma. Cesi a Slovaci jsou v podstate jedinymi evropskymi staty udrzujicimi takovouto festivalovou tradici. Jako obvykle, CSWorldnet pripravil bezplatne volaci cislo 877-862-7973 a pro uzivatele internetu informacni stranku www.csworldnet.com <http://www.csworldnet.com/> . Dekujeme vsem fanouskum za neunavnou podporu a uvidime se v Yorkville!
fle-
***

Navrat na hlavni stranu