Navrat na hlavni stranu

Oznameni o konani voleb do Senatu Parlamentu CR
Prezident republiky vyhlasil rozhodnutim c. 38/2002 Sb. volby do Senatu Parlamentu ve volebnich obvodech c. 3, 6, 9, 12, 15, 18, 21, 24, 27, 30, 33, 36, 39, 42, 45, 48, 51, 54, 57, 60, 63, 66, 69, 72, 75, 78, 81, v nichz podle Ustavy Ceske republiky a zakona o volbach uplyne volebni obdobi senatoru, a stanovil dny jejich konani na patek 25. rijna 2002 a sobotu 26. rijna 2002.
Hlasovani bude probihat pouze na uzemi Ceske republiky (a nikoli na velvyslanectvich nebo generalnich konzulatech CR). Statni obcane CR zapsani do zvlastniho seznamu volicu vedeneho zastupitelskym uradem CR (dale jen "volici") mohou hlasovat v kteremkoli volebnim obvodu (rozumi se na uzemi CR), kde jsou vyhlaseny volby do Senatu CR. Ti obcane CR, kteri se zaregistrovali na zastupitelskem uradu CR k parlamentnim volbam (ktere se konaly v cervnu 2002), se jiz znovu registrovat nemusi.
Volici, kteri nemaji trvaly pobyt na uzemi CR, se mohou zucastnit tohoto hlasovani pouze za predpokladu, ze budou zapsani ve zvlastnim seznamu volicu vedenem zastupitelskym uradem CR (dale jen zvlastni seznam) a tento ZU jim vyda na jejich zadost volicsky prukaz.
Volici, kteri sice maji trvaly pobyt na uzemi CR, avsak jsou zapsani ve zvlastnim seznamu, se mohou hlasovani zucastnit rovnez pouze na zaklade predlozeni volicskeho prukazu vydaneho zastupitelskym uradem CR, popripade v miste sveho trvaleho bydliste za predpokladu, ze pozadaji o vyskrtnuti ze zvlastniho seznamu vedeneho zastupitelskym uradem a tuto skutecnost dolozi potvrzenim tohoto zastupitelskeho uradu o svem vyskrtnuti ze zvlastniho seznamu v den voleb okrskove volebni komisi, ktera volice dopise do vypisu ze staleho seznamu volicu (podle § 4 zakona o volbach muze byt kazdy volic zapsan jen v jednom seznamu volicu).
Zadosti o zapsani do zvlastniho seznamu je nezbytne dorucit na zastupitelsky urad do nedele 15. 9. 2002 16.00 hodin. Zadost o zapis do zvlastniho seznamu ma pisemnou podobu, musi obsahovat osobni udaje zadatele (jmeno, prijmeni, adresa v Kanade) a musi byt dolozena originalem nebo overenou kopii dokladu o ceskem obcanstvi (cestovniho pasu CR, obcanskeho prukazu CR, pripadne jineho prukazu CR dolozeneho Osvedcenim o statnim obcanstvi CR) a originalem nebo overenou kopii dokladu o bydlisti v Kanade (napr. ridicsky prukaz, karta zdravotniho pojisteni nebo jiny doklad totoznosti uvadejici jmeno a adresu).
Zadosti o vydani volicskeho prukazu je mozne podat pisemne na zastupitelsky urad do 18.10.2002 do 14.30 hodin, nebo osobne do 23.10.2002 do 16.00 hodin. Pisemne zadosti musi mit uredne overeny podpis.
Blizsi informace najdete na internetovych strankach Velvyslanectvi CR v Kanade (sekce volby 2002) a to vcetne formularu zadosti o zapsani do zvlastniho seznamu a zadosti o vydani volicskeho prukazu.
velvyslanectvi
***

Navrat na hlavni stranu