Navrat na hlavni stranu

V 8. cisle Satellitu se dovite podrobnosti o cervnovych parlamentnich volbach v CR. Mezitim vsak doslo k jedne dulezite zmene. Krajane v Kanade budou volit ve dnech 13. a 14. cervna a to od 14:00 do 22:00, z duvodu casoveho posunu. V oblasti Ontario do okrsku 80 a to na velvyslanectvi v Ottawe, z ostatnich mist v Kanade do okrsku 89 v Montrealu. K tomu je zapotrebi ziskat volebni prukaz, ktery se da ziskat jednak, ze zaslete zadost s overenou kopii pasu a ridicskeho prukazu prislusnemu zastupitelskemu uradu do Ottawy nebo Montrealu nebo pro tento ucel se setkate se zastupci diplomatickeho sboru 27. dubna, bud na Masaryktownu nebo v kancelari Sdruzeni CSSK na Spadina Ave.
Pokud mate nejake starsi samizdatove publikace nebo exilove tiskoviny muzete je zaslat do archivu Libri Prohibiti v Praze. Adresa je Senovazne namesti 2. Satellite znovu uvadi seznam ceskych filmu, ktere uvede Cinematheque Ontario.
Vera Kohoutova pise o detskem souboru Severacek, jenz prileti do Kanady v cervnu letosniho roku.
Ze slovenskeho tisku je zde rozhovor se slovenskou velvyslankyni v Polsku Magdou Vasaryovou. Z ceske predvolebni sceny Satellite informuje o tom, jak si vedou Spidla a Klaus.
Dale jsou zde informace o novem internetovem projektu a o spolecnosti K2001, ktera chce zmapovat ceskoslovensky exil.
Miroslav Petr se zabyva ve svem prispevku tlustymi carami za minulosti. Ze sportu je zde reportaz o derby Sparta-Slavia, ktere se skoncilo 1:1. A pak jsou zde nezbytne rozhovory se slovenskymi hokejity Branislavem Mezeiem, Robertem Svehlou a Andrejem Nedorostem. Z ceskych hokejistu jsou zastoupeni Lukas Krajicek, Robert Reichel a David Vyborny.
Ales Brezina



Navrat na hlavni stranu